Ako sa starať o betónové oplotenie?

betónové oplotenie

Betónové oplotenie patrí k jedným z najspoľahlivejších spôsobov zabezpečenia vášho pozemku. Rokmi však toto oplotenie stráca na estetickosti vplyvom poveternostných podmienok. Strata estetiky neznamená nutnosť odstrániť a postaviť nový betónový plot. Tieto ploty sa dajú ľahko obnoviť a osviežiť. O betónový plot sa však oplatí pravidelne starať, aby ste čo najviac predĺžili jeho životnosť.

betónové oplotenie

O oplotenie sa treba starať v každej fáze

Starostlivosť o betónový plot sa musí začať už vo fáze jeho výstavby. Do betónovej zmesi je vhodné pridať prípravok na betón proti zmršťovaniu, ktorý zabezpečí správne podmienky na to, aby betón medzitým vyzrel a nedeformoval sa. Odporúča sa tiež použitie paropriepustnej membrány, ktorá ochráni betónové oplotenie pred zamrznutím alebo prehriatím.

Ďalším dôležitým krokom v starostlivosti o betónové oplotenie je použitie odolných a kvalitných spojív. Tie slúžia na efektívne spojenie všetkých prvkov plotu. Lepidlá odolné voči poveternostným vplyvom dôkladne utesnia citlivé miesta a ochránia ich pred nízkymi aj veľmi vysokými teplotami. Takto predídeme vnikaniu vody a následnému vzniku prasklín.

Ako predĺžiť životnosť oplotenia?

Keď už máme betónový plot postavený na svojom mieste nemôžeme zabudnúť na jeho impregnáciu. Impregnácia na betónové ploty zvýši jeho odolnosť voči nečistotám a všetkým poveternostným vplyvom. Okrem toho má naimpregnovaný plot zlepší vzhľad, farbu, pôsobí sviežejšie a má zlepšené mrazuvzdorné parametre.

Pre predĺženie životnosti plotu je potrebná jeho pravidelná kontrola, najmä na jar. Práve na jar sa najčastejšie objavujú všetky nedokonalosti, ktoré je treba odstrániť. V prípade, že túžite po betónovom plote, ktorý vydrží roky bez potrebných zásahov, kontaktujte nás. Špecializujeme sa na betónové oplotenia, betónové stavby, pomníky, dlažby a betónové dekorácie. Pracujeme s kvalitnými materiálmi a vďaka našim dlhoročným skúsenostiam dokážeme našim zákazníkom pretaviť ich predstavu do reality.

Prečítajte si tiež:


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/0/7/073b19f9-70d4-4431-9f10-0d1be3788d35/multibox.sk/web/clanky/wp-content/themes/betheme-child/includes/content-single.php on line 286
Jozef Doliňák