Ako skladovať náplne Cartridge?

cartridge

Cartridge je označenie pre čiernobiele a farebné náplne, ktoré sú určené do atramentových tlačiarní. Správne skladované atramenty a tonery určite vydržia tak dlho, ako to výrobca garantuje. Ich nesprávne používanie a skladovanie bude mať za následok zníženie kvality výtlačkov a zvýšenie nákladov na prevádzku prístroja, akým je tlačiareň

cartridge

Cartridge a dátum spotreby

V prípadoch, že sa o zariadenie určené na tlač náležite nestaráte, môžete ho poškodiť, čím sa vystavíte dodatočným nákladom. Je dôležité vedieť, že štandardná záruka sa nevzťahuje na situáciu, keď sa zariadenie pokazí vašou vinou a záruka tiež nie je doživotná. 

Ak sa chcete zo zariadenia tešiť dlhé roky, musíte sa oň správne starať a používať správne produkty, aj čo sa týka výrobkov od Cartridge. Výrobca značky Cartridge na každom jeho výrobku ukazuje dátum spotreby, ktorý určuje, dokedy môžete výrobok použiť. Tohto dátumu sa však môžete držať len vtedy, ak náplne do tlačiarní alebo toner do tlačiarne správne skladujete. Správna prevádzka bude pozostávať zo správnej teploty, vlhkosti vzduchu a slnečného žiarenia, ktoré sú vhodné pre takýto výrobok.

Ako skladovať náplne a tonery od Cartridge?

Každý z produktov Cartridge či sa jedná o toner alebo náplne pre vašu tlačiareň má špecifický dátum spotreby. Po uplynutí tohto obdobia ich nemožno použiť. Dátum spotreby je zvyčajne jeden alebo dva roky, preto sa neoplatí robiť veľké zásoby hlavne v prípade, že takéto náhrady príliš nepoužívate. Pozor na situáciu, pretože sa môže stať, že, keď náplne a tonery skladujete nesprávne aj s dodržaným dátumom spotreby môžu byť vhodné do koša. Oplatí sa preto zoznámiť sa s pokynmi, ako takéto výrobky skladovať. Ak to urobíte zle, budete čeliť finančným stratám.

Náplne a tonery sú zložené z chemických látok a majú celkom pestré zloženie, a práve preto sú veľmi náchylné na vonkajšie faktory a môžu byť ľahko zničené. Nesprávne skladovanie môže viesť k výraznému zhoršeniu kvality tlače. Ak takýto problém spozorujete, je najlepšie vymeniť toner alebo atrament do tlačiarne. Dlhodobé používanie poškodeného produktu môže dokonca viesť k neopraviteľnému poškodeniu zariadenia akým je tlačiareň či skener. Dbajte na opatrenia, ako je skladovacia teplota, slnečné svetlo a vlhkosť a dodržiavajte opatrenia uvedené na etikete výrobcu. U nás nájdete všetko, čo pre prevádzku vašej kancelárie potrebujete. Ponúkame široký sortiment produktov z oblasti kancelárskej techniky, tonerov a náplní do kopírok a tlačiarní, PC doplnky, príslušenstvo a rôzne produkty určené pre domácnosti a kancelárie. Navštívte nás.

Prečítajte si tiež:


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/0/7/073b19f9-70d4-4431-9f10-0d1be3788d35/multibox.sk/web/clanky/wp-content/themes/betheme-child/includes/content-single.php on line 286
Jozef Doliňák