Artróza – nepríjemnej bolesti kolenného kĺbu vám pomôžeme sa zbaviť

artróza

Poškodenie chrupavky – artróza je spojená s nepríjemnou bolesťou v kolennom kĺbe. Spôsobuje ju nadmerné preťaženie či opotrebovanie kolenného kĺbu, ktoré môže byť spôsobené viacerými faktormi. Typickým prejavom artrózy je deštrukcia chrupavky a tvorba kostných výrastkov. Často je pripisovaná pokročilému veku, avšak čoraz častejšie trápi aj mladších pacientov.

artróza

Čo je to artróza?

Aj vás trápi nepríjemná bolesť kolena, no neviete prísť na jej pôvod? V takom prípade môže ísť o artrózu. Artróza je pomenovaním pre chronickú bolesť kolena, ktorú môže spôsobovať viacero faktorov. Najčastejšie je artróza spôsobená nedostatkom pohybu, nadváhou, poruchami biomechaniky chôdze alebo nadmerným preťažovaním kĺbov. Tieto, ale aj rôzne iné faktory môžu viesť k závažnému poškodeniu chrupavky.

Pre artrózu je príznačné takzvané rozvláčenie chrupavky alebo zúženie jej priemeru čo vedie ku vzniku trhlín v chrupavke. Chrupavka je pre kolenný kĺb mimoriadne dôležitá. Pri jej poškodení dochádza ku postupnému narúšaniu kolenného kĺbu, kosti pod chrupavkou, väzov aj okolitých svalov. Včasná diagnostika, ako aj pravidelná prevencia sú preto veľmi dôležité.

Ako postupovať ak sa u vás prejavia prvé príznaky artrózy?

Bolesti v kolennom kĺbe venujte včasnú pozornosť. Čím skôr je artróza diagnostikovaná, tým ľahšie môžete predchádzať jej zhoršeniu a začať s najvhodnejšou terapiou. U nás v Sun Medical vám radi pomôžeme s liečbou artrózy prostredníctvom MBST terapie.

Liečbu artrózy realizujeme formou magneticko-rezonančnej terapie MBST, ktorá využíva fyzikálne aspekty magnetickej rezonancie. Pre pacientov je bezbolestná, bezpečná a bez vedľajších účinkov. Postará sa o zmiernenie príznakov, bolesti a čo najrozsiahlejšiu regeneráciu chrupavky. Či už vás trápi bolesť kolena alebo bolesti nôh – neváhajte sa na nás obrátiť čím skôr. Sme tu pre vás.

Prečítajte si tiež:

Bolesti nôh sa dajú úspešne liečiť

Bolesť kolena vyliečime raz a navždy

Artróza – poradíme vám, ako na ňu


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/0/7/073b19f9-70d4-4431-9f10-0d1be3788d35/multibox.sk/web/clanky/wp-content/themes/betheme-child/includes/content-single.php on line 286
Jozef Doliňák