Autokozmetika – na každú časť auta iný prípravok

autokozmetika

Autokozmetika by mala byť súčasťou výbavy každého majiteľa auta. Každý by chcel mať auto, ktoré svojím jedinečným vzhľadom púta pohľady okoloidúcich. Krásne nablýskané vozidlo je určite snom mnohých ľudí, preto, ak chcete, aby vaše auto žiarilo, siahnite po kvalitnej autokozmetike. Akú autokozmetiku použiť na jednotlivé časti vozidla? Dozviete sa v článku.

autokozmetika

Autokozmetika na karosériu a na disky

V súčasnosti je na trhu veľa produktov starostlivosti o auto. Delia sa na tie, ktoré sú určené na okná, disky, pneumatiky, karosérie, čalúnenie a plastové prvky. Existujú aj špecializované prípravky používané na čistenie motora.

Základ sady autokozmetiky, ktorú by ste mali vlastniť je autokozmetika na karosériu a autokozmetika na disky. Mnoho ľudí používa na čistenie auta bežné tekutiny, čo nie je pre lak prospešné. Preto by ste mali používať špeciálne autošampóny. V súčasnosti si môžete kúpiť šampóny s prídavkom vosku alebo bez neho. Šampón s voskom okrem toho, že čistí povrch, zároveň ho jemne voskuje a chráni. Na trhu je tiež k dispozícii aj samotný vosk na auto, ktorý výrazne ochráni lak vozidla pre vonkajšími vplyvmi. Autokozmetika na disky zahŕňa špeciálne kvapaliny, ktoré obsahujú silne korozívne kyseliny. K autokozmetike určenej na čistenie ráfikov patria spreje, ktoré ich prekryjú. Dôležité je pravidelné čistenie ráfikov kolies, vďaka ktorému sa špina nebude usádzať tak hlboko do ráfikov a nebude potrebné dodatočné čistenie. Sada autokozmetiky na vonkajšie čistenie auta a kolies by mala obsahovať odstraňovač asfaltu z auta. Vďaka tomuto prípravku ľahko odstránite nelichotivý asfalt, a to bez poškodenia povrchu.

Akú autokozmetiku použiť na interiér auta?

Čistenie interiéru je posledným krokom v starostlivosti o auto. Začať treba dobrým vysávaním, po ktorom by ste mali prejsť k umývaniu okien a plastov a sedadiel.

Sklá síce môžete čistiť tradičnou tekutinou, no lepší bude čistič na okná auta, ktorý efektívnejšie odstraňuje mastné škvrny a paru. Na čistenie karosérie sa dajú zakúpiť špeciálne spreje, ktoré ju nielen naleštia, ale zabránia usádzaniu prachu. V prípade, že máte vozidlo s koženým interiérom, odporúčame pravidelne venovať pozornosť koži. Impregnácia kože nielenže kožu oživí, ale ochráni pred popraskaním a znečistením. Nakúpte potrebnú autokozmetiku v našom e-shope. Máme všetko potrebné pre správnu starostlivosť o vaše vozidlo. V našej ponuke nájdete najväčší výber vysoko kvalitných, overených a spoľahlivých produktov od renomovaných značiek zameraných na starostlivosť o exteriéry aj interiéry áut.

Prečítajte si tiež:


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/0/7/073b19f9-70d4-4431-9f10-0d1be3788d35/multibox.sk/web/clanky/wp-content/themes/betheme-child/includes/content-single.php on line 286
Jozef Doliňák