Bezlepkové potraviny a benefity s nimi spojené

bezlepkové potraviny

Bezlepkové potraviny sú súčasťou bezlepkovej diéty, ktorá je jednou z najnáročnejších a najťažších diét pre početné výluky. Takýto spôsob výživy pri dlhodobom užívaní prináša skvelé výsledky. Bez ohľadu na to či máte intoleranciu na lepok alebo celiakiu, v oboch prípadoch je potrebné zmeniť jedálniček.

bezlepkové potraviny

Kde nájsť kvalitné bezlepkové potraviny?

Bezlepkové potraviny nájdete v obchodoch so zdravou výživou, no v súčasnosti má prakticky každý supermarket sekciu so zdravou a bezlepkovou výživou. 

Bezlepkové potraviny zvyčajne začínajú požívať tí ľudia, ktorí už nejaký čas bojujú príznakmi ako zápcha, bolesti hlavy a brucha, nevoľnosť, pocit ťažoby a plnosti, nadváha. Nájdu sa však aj takí, pre ktorých je zdravá výživa životným štýlom a stravujú sa zdravo pre svoj dobrý pocit a vitalitu.

Výhody konzumácie bezlepkových potravín

Bezlepkové potraviny a bezlepková diéta majú mnoho výhod. Prvým z nich je znížené množstvo sacharidov v potravinách. Ľudia, ktorí nejedia výrobky s obsahom lepku siahajú po potravinách z ryžovej, pohánkovej či amarantovej múky. Všetky múky tohto typu sú nízkokalorické a nespôsobujú náhle uvoľnenie inzulínu v krvi, čo má za následok lepšiu celkovú pohodu počas dňa. 

Ďalšou výhodou je správne vyprázdňovanie bez zápchy striedajúcej sa s hnačkou. Dochádza k poklesu telesnej hmotnosti a strate zadržiavanej vody, teda k pocitu neustáleho opuchu. Bezlepková diéta je bohatá na vitamíny, keďže človek, ktorý ju dodržiava jedáva veľa zeleniny a ovocia, ktoré s obsahom potrebných vitamínov, minerálov, vlákniny a zdravých cukrov priaznivo vplývajú nielen na choroby, ale aj na celkovú pohodu. Chcete sa stravovať zdravo a bez výčitiek? U nás nájdete produkty, ktoré sú zdravé, chutné a hlavne telu prospešné. Nami ponúkaný sortiment sú aj vitamíny, eko drogéria, ochucovadlá, bezlepkové potraviny, bio koreniny, bio oleje, ale aj bio kozmetika prevažne od slovenských distribútorov. Radi vám poradíme pri výbere.

Prečítajte si tiež:


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/0/7/073b19f9-70d4-4431-9f10-0d1be3788d35/multibox.sk/web/clanky/wp-content/themes/betheme-child/includes/content-single.php on line 286
Jozef Doliňák