Cementové potery

cementové potery

Cementové potery a potery všeobecne sa aplikujú pred tým, ako položíme panely, keramické dlaždice alebo drevené dosky. Slúžia na správne vyrovnanie a pripravenie podkladu pre pokládku podlahy. Čo to cementový poter, kde sa používa?

cementové potery

Cementové potery a ich bližšia špecifikácia

Čo sú cementové potery? Ide o podlahové potery, teda základy, na ktoré sa potom položí podlahová vrstva, napríklad dlaždice, panely alebo iný dokončovací materiál. Potery sa kladú na betónovú dosku alebo strop a je možné ich použiť v domoch, garážach a pivniciach. Ich úlohou je dokonale vyrovnať podklad pre plánovanú povrchovú úpravu. 

Cementové potery sú využívané aj ako priemyselné podlahy, pretože zabezpečujú tesnosť a trvanlivosť povrchov. Možno ich použiť v novostavbách aj pri rekonštrukciách. V závislosti od typu a polohy poteru sa získa iný povrch.

Odolnejší variant cementových poterov vhodný do exteriérov

Cementové potery sú síce odolné, avšak do exteriéru sú využívané menej. Ak potrebujete betónovať parkovisko, okolie domu či prístupovú cestu, ideálnym riešením sú cestné betóny. Cestné betóny sú riešením na plochy, ktoré sú vystavené vysokému dopravnému zaťaženiu. Vyznačujú sa vysokým stupňom odolnosti voči nárazom, oderom a mechanickému opotrebovaniu. Na ich úpravu a skvalitnenie protišmykových vlastností sa využíva metličková úprava betónu.

Druhov betónových podláh poznáme viac. V prípade, že sa chcete informovať, aká priemyselná podlaha alebo poter je vhodný práve pre váš objekt, obráťte sa na nás. Zabezpečíme pre vás nielen odborné poradenstvo, ale zrealizujme priemyselné podlahy, pancierové podlahy, potery, anhydritové potery, lešenie aj strojové omietky. Našim zákazníkom ponúkame aj čerpanie betónu.

Prečítajte si tiež:


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/0/7/073b19f9-70d4-4431-9f10-0d1be3788d35/multibox.sk/web/clanky/wp-content/themes/betheme-child/includes/content-single.php on line 286
Jozef Doliňák