GEOTHERM – podlahové kúrenie pre váš komfort

podlahové kúrenie
geotherm.sk

Bývajme v peknom a modernom a zároveň komfortnom dome s vysokou úsporou nákladov pri tých najnákladnejších položkách. Podlahové kúrenie v kombinácii so stropným chladením a vykurovaním nám mesačne ušetrí až stovky eur.

Podlahové kúrenie a jeho úspora energie

Geotherm prináša svojim zákazníkom vysoký komfort a úsporu energie aj pomocou podlahového kúrenia, ktoré vieme inštalovať ako pre obytné, tak aj priemyselné priestory. Tento efektívny spôsob kúrenia prináša teplo do miestnosti rovnomerne z celej plochy vykurovania. Kým bežný radiátor vykuruje a posiela teplo iba z jedného miesta smerom hore, podlahové kúrenie to robí rovnomerne, a tak máte teplo v celej miestnosti. Tým pádom máte skôr vykúrenú miestnosť ako pomocou bežného radiátora. Veľkou výhodou je, že pri podlahovom vykurovaní môžete ušetriť až 20% energie oproti vykurovaniu radiátormi. Dosiahnete rýchlejšie vykúrenie miestnosti pri nastavení nižšej teploty vykurovacieho média. Jednoducho povedané podlaha odovzdáva teplo sálaním a nie prúdením vzduchu ako radiátory.

podlahové kúrenie, podlahové vykurovanie

Stropné chladenie a vykurovanie

Ďalší spôsob, ktorý ponúkame na efektívne chladenie aj vykurovanie je stropné chladenie. Je to niečo ako klimatizácia, len omnoho lepšie a kvalitnejšie. Kým klasická klimatizácia ochladzuje miestnosť prúdom studeného vzduchu – dochádza k podchladzovaniu časti miestnosti a víreniu studeného vzduchu a prachu. Klimatizácia odoberá vlhkosť zo vzduchu a preto ju nie je vhodné používať viac ako 4 hodiny denne. Stropné chladenie je oproti klimatizácii zdravšie a účinnejšie. Veľká plocha stropného chladenia odoberie teplo z miestnosti aj bez veľkého teplotného rozdielu. Veľkoplošné chladenie je schopné odbúrať teplo pre ľudský organizmus a to sálaním, teda procesom, ktorý možno označiť za najprirodzenejší. Výhody stropného chladenia sú vo funkčnosti a estetickosti, ale aj v prevádzkovej nenáročnosti a energetickej úspore.


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/0/7/073b19f9-70d4-4431-9f10-0d1be3788d35/multibox.sk/web/clanky/wp-content/themes/betheme-child/includes/content-single.php on line 286
Jozef Doliňák