Hliníkové pergoly – praktické nápady pre ich zariadenie

hliníkové pergoly

Hliníkové pergoly a všetky prístrešky skonštruované pre potreby relaxu sú čoraz viac obľúbenejšie. Mať také miesto vonku, kde si môžete oddýchnuť a relaxovať so svojimi blízkymi, je niečo, o čom sníva nejeden majiteľ rodinných domov. Takéto miesto vytvárajú zastrešené pergoly. Prečo sú také obľúbené práve hliníkové pergoly a akými prvkami je vhodné ich vybaviť?

hliníkové pergoly

Hliníkové pergoly – odolné a moderné

Hliníkové pergoly sa vyznačujú konštrukciou natretou ľubovoľnou farbou, ktorá je namontovaná  na stenu a zem ako aj funkčným systémom odvodu dažďovej vody pomocou špeciálneho žľabu umiestneného na okraji konštrukcie. Hliníkové pergoly sú moderným prvkom, ktorý účinne chráni pred snehom a dažďom. Okrem toho sú pergoly odolné aj voči silnému vetru a môžu slúžiť aj ako zimné záhrady.

Hliníkové pergoly síce vyzerajú moderne samy o sebe, no často sú obohatené o rôzne doplnkové prvky, vďaka ktorým ešte viac spĺňajú očakávania konkrétnych majiteľov. Oplatí sa tento priestor obohatiť o ďalšie vybavenie.

Najčastejšie používané doplnky v prípade hliníkových pergol

Hliníkové pergoly majú sklenené steny. Zasklievanie terás pergol umožňuje vytvoriť plne uzavretý priestor. Zasklenie terasy je ideálne predovšetkým pre ľudí, ktorí chcú využívať kryté terasy v každom ročnom období – bez ohľadu na zrážky. Môžete si zvoliť pevné alebo posuvné zasklenie terasy. Ďalším vybavením pergol je osvetlenie či tepelné radiátory, ktoré umožnia tráviť čas vonku aj v neskorej jeseni a zime. Používajú sa na vykurovanie vyžarovanými infračervenými lúčmi, umožňujúce pohodlné využívanie kúziel krytej terasy bez ohľadu na vonkajšiu teplotu.

Niektoré hliníkové pergoly majú bočné okenice, ktoré obohacujú štruktúru celej pergoly, čím je ešte viac chránená pred nepriaznivými poveternostnými vplyvmi. Prezrite si našu bohatú ponuku nielen pergol, ale aj zimných záhrad. Realizujeme sa aj v oblasti zasklievania terás. V prípade, že sa vám naša ponuka páči, neváhajte nás kontaktovať.

Prečítajte si tiež:


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/0/7/073b19f9-70d4-4431-9f10-0d1be3788d35/multibox.sk/web/clanky/wp-content/themes/betheme-child/includes/content-single.php on line 286
Jozef Doliňák