Izolácia plochej strechy pomocou špeciálnych materiálov

izolácia plochej strechy

Izolácia plochej strechy si vyžaduje použitie špeciálnych materiálov, ktoré obmedzujú tok tepla. Zateplenie strechy je potrebné, aby teplo generované domácimi vykurovacími zariadeniami zostalo čo najdlhšie vo vnútri a nepreniklo okamžite von z domu.

izolácia plochej strechy

Izolácia plochej strechy – materiály na zateplenie

Izolácia plochej strechy potrebuje materiál, ktorý je maximálne vodeodolný a má vysokú pevnosť voči tlaku a mechanickému poškodeniu. Medzi produktmi odporúčanými na zateplenie plochých striech dominujú tvrdé tepelnoizolačné dosky z rôznych druhov polystyrénu, PIR polyizokyanurátu či minerálnej vlny, ktoré zabezpečia účinnosť, akou je hydroizolácia.

Najčastejšie využívaným materiálom na činnosť akou je rekonštrukcia strechy a jej izolácia je polystyrén. Dosky z vysokohustotného polystyrénu sú vhodné práve na ploché strechy. Zvyčajne sa ukladajú v jednej vrstve. Na obrátené ploché strechy sa odporúča aj polystyrén so zvýšenou vodeodolnosťou. 

Najdôležitejšie pre izoláciu plochej strechy je kvalita a presnosť

Izolácia plochej strechy kladie dôraz v celom procese na precízne a starostlivo vykonané kroky.  Životnosť a spoľahlivosť izolácie do značnej miery závisí od kvality vykonanej práce. 

Termomodernizáciu strechy je možné realizovať dvoma spôsobmi – pridaním dodatočnej izolácie ako podkladu pod novú hydroizoláciu alebo po odstránení existujúcich vrstiev strechy (hydroizolácia spolu so škvarovým betónom, pilinovým betónom a pod.) ponechaním stropu. Hľadáte spoločnosť, pre ktorú je oprava plochých striech činnosťou, ktorej sa odborne venuje niekoľko rokov? U nás ste na správnom mieste. Vykonávame hydroizolácie stavieb proti tlakovej vode, vlhkosti, prenikaniu radónu z podložia, hydroizolácie striech aj so zateplením, izolácie bazénov, okrasných jazier, montáž klampiarskych prvkov KJG zvody a žľaby. Neváhajte nás kontaktovať.

Prečítajte si tiež:


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/0/7/073b19f9-70d4-4431-9f10-0d1be3788d35/multibox.sk/web/clanky/wp-content/themes/betheme-child/includes/content-single.php on line 286
Jozef Doliňák