Laminátové podlahy – na čo sa zamerať pri ich kúpe

laminátové podlahy

Laminátové podlahy predávané nielen v Košiciach sa tešia svojej neustálej obľúbenosti. Sú čoraz viac cenené vďaka ľahkej údržbe a vysokej kvalite. Laminátové podlahy sú lacnejšou alternatívou drevených podláh. Tiež sa ľahšie inštalujú a udržiavajú čisté. Ich najväčšími prednosťami je odolnosť a funkčnosť, čo má pre kupujúcich veľký význam pri výbere. Na čo sa zamerať pri kúpe laminovaných panelov okrem kvality produktu a povesti výrobcu?

laminátové podlahy

Laminátové podlahy podľa charakteru miestnosti

Laminátové podlahy by mali byť prispôsobené charakteru miesta, kde budú umiestnené. Panely sa rozlišujú na základe triedy oteru, ktoré majú označenie od AC1 do AC6. Čím nižšia trieda panelov, tým nižšia odolnosť proti oderu a taktiež aj nižšia tvrdosť. 

Znak AC3 predstavuje akúsi strednú triedu oteru. Laminátové podlahy označené AC3 sú ideálne pre domáce použitie napríklad v obývačke, spálni, detskej izbe, kuchyni či predsieni.  V prípade, že chcete odolnejšie laminátové podlahy, siahajte po tých, ktoré majú označenie AC4 alebo AC5. Podlahy majú tiež 6 tried úžitkovosti, ktoré sú rozdelené podľa účelu: obytné priestory (21, 22, 23) a verejné priestory (31, 32, 33). Čím vyššie je číslo triedy, tým väčšia intenzita používania je možná. Dobrý a odolný výrobok by mal mať hrúbku 7-8 mm.

Estetické hodnoty laminátových podláh

Pri kúpe laminátových podláh sa každý rozhoduje o vzhľade. Výhodou laminátových podláh je široká škála farieb a vzorov. Pri výbere sa treba riadiť osvedčeným pravidlom, že v tmavých miestnostiach je najlepšia svetlá podlaha a naopak. Tiež je dobré klásť panely s lesklým povrchom, ktoré lepšie odrážajú svetlo. K správne zvolenej podlahe sa bude ľahko vyberať ďalšie zariadenie či interiérové dvere a doplnky.

Taktiež je dôležité venovať pozornosť zrnitosti panelov. Veľké vzory môžu vyvolať dojem optického zmenšenia plochy, zatiaľ, čo malá miestnosť opticky zväčšiť. Dobré laminátové panely dokážu prekvapiť aj tých najnáročnejších obdivovateľov pravého dreva. Ak hľadáte laminátové podlahy v meste Košice, u nás ste na správnom mieste. V našej ponuke máme aj koberce, kompozitné podlahy, dvere a mnoho iného. Navštívte nás a presvedčte sa, že máme pre vás najlepšie riešenia.

Prečítajte si tiež:


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/0/7/073b19f9-70d4-4431-9f10-0d1be3788d35/multibox.sk/web/clanky/wp-content/themes/betheme-child/includes/content-single.php on line 286
Jozef Doliňák