Letné pneumatiky pre vašu bezpečnú jazdu počas teplejších dní

letné pneumatiky

Každý šofér vie, že letné pneumatiky sú neodmysliteľnou súčasťou každého vozidla, ktoré sa v priebehu jari až jesene pohybuje po cestách. Nakúpte ich vo výbornej kvalite a za skvelú cenu v PNEUPOTREBY – veľkoobchode a maloobchode s pneumatikami.

letné pneumatiky

Charakteristika letných pneumatík

Letné pneumatiky majú nižšiu hĺbku dezénu, a teda rýchlejšie  odvádzajú vodu na vozovke. To je viac ako vítané pri nepredvídateľných búrkach počas teplých mesiacov. Letné pneumatiky sú teda schopné eliminovať aquaplaning (strata priľnavosti). V porovnaní so zimnými pneumatikami sú tvrdšie. Máte nasadené letné pneumatiky celý rok? Zbytočne hazardujete. Nielenže riskujete pokutu, ale zahrávate sa aj s bezpečnosťou celej posádky. Letné pneumatiky jednoducho nepatria na cesty pokryté námrazou alebo nebodaj snehom. Navyše, ich brzdná dráha je kratšia. Letné pneumatiky vplývajú aj na horšiu ovládateľnosť vozidla počas zimných dní. Je teda zrejmé, že kvalitné pneumatiky a disky sú investíciou, ktorá nevyjde nazmar.

Letné pneumatiky za skvelé ceny

Viete, kedy nastáva čas prezuť zimné pneumatiky za letné pneumatiky? Nie je presný dátum či časové ohraničenie. Skúsení vodiči sa zhodujú, že letné pneumatiky prezúvajú v období, ak sa vonkajšia teplota ustáli na cca  7 °C. Zvyčajne je to záver marca až apríl. Keďže počasie je premenlivé, skúste počkať aspoň týždeň. Ak sa teplota bude pohyboval okolo sedmičky, môžete prezúvať. V našej ponuke nájdete zimné aj letné pneumatiky mnohých značiek, ku ktorým patrí aj Continental či Michelin. Ako experti na pneumatiky vám radi pomôžeme pri výbere. Náš sortiment dopĺňajú protektory (repasované pneumatiky).

Prečítajte si tiež:


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/0/7/073b19f9-70d4-4431-9f10-0d1be3788d35/multibox.sk/web/clanky/wp-content/themes/betheme-child/includes/content-single.php on line 286
Jozef Doliňák