Moderná stavba plná elektroniky

Moderná stavba

SSUCv3H4sIAAAAAAACA3VRTU/DMAz9K5bPFR/i1vuEQEJMcJw4pIm3maVxFafd0NT/jtMNwYWbn5/z/PJ8xs4pe2zPyDGOWrIrLAnb+wYpcJHMLmJ7NzeoxZVRSW3WkHeFdsYu+Edkc659bPG1+yRfFO3V2BleRYNZEnvFuflv6kklmmzA+aNBt6Pkv+oy25Ypklt2b4w6HAvl/mpk4kByKd0YuJY4iXfR+Idq1D4lfe3ushv27DNPlCsOpN4KfJFAOUGgiT0psEpPJbMH9pIUvMTq3lKBI5c9KJ8KUapzi1vg3rwqyNZG+2E0bwoDZR72lMl8gEsBJpdZxqqWdOwpA/1GApOVkuHvBW5gZfG7LhKs1u+LxBslMwqc4Hn9CFvJvaXYYDnVLLG5hnrR0ttAXqrUREbJwS46z/M38JQm5e8BAAA=

Byt, dom či akákoľvek iná nehnuteľnosť sa dnes nezaobíde bez množstva techniky. Doba sa tak rýchlo mení, že si ani nestíhame uvedomovať, ako veľmi sa stavby modernizujú. Najčastejšími modernými stavbami sú práve administratívne budovy. Vstupné otváracie dvere na kartičky, výťahy, ktoré sa bez pípnutia kartou ani nepohnú či najrôznejšie kamerové systémy, ktoré vás zachytia ešte pred vstupom do budovy. V domácnostiach patrí medzi najčastejšiu techniku práve klimatizácia či obrovské tenké televízory s ovládaním, ktoré má tak maximálne 4 až 5 tlačítok. Nehovoriac o bezpečnostných kamerách či detekcii pohybu počas neprítomnosti majiteľov domácnosti. Moderná stavba už v samotnom názve ukazuje smer, že modernizácii sa nevyhneme.

Čo by dnes nemalo chýbať v modernej stavbe?

Pod pojmom modernej stavby si každý predstavuje niečo iné. Pracujete v kancelárii a teraz si predstavte, že kávičku vám na povel privezie robot na kolieskach. Potleskom si upravíte svetlo v miestnosti či na pár klikov nastavíte potrebnú teplotu v kancelárii. V modernej stavbe z pohľadu domácnosti sa naopak rozprávame o fotovoltike, tepelnom čerpadle či vykurovaní pomocou kotlov.  Strojových zariadení nájdeme dnes v domácnostiach viac, ako dosť a ich počet sa pravidelne rozrastá. Veď aj také veci, ako robotické vysávače sú už dnes bežnou súčasťou mnohých domácnosti a moderných stavieb. Aby toho nebolo málo, tak technika sa prepája s našimi mobilnými telefónmi Pomaly už každá jedna služba či produkt má svoju aplikáciu, cez ktorú môžeme dané zariadenie ovládať.

Moderná stavba verzus eko dom

Ekologickí aktivisti môžu namietať, že moderná stavba ide proti prírode. Keď si však vyberieme techniku, ktorá nám umožňuje čerpať zdroje priamo z prírody, tak to až také zle nie je. Veď napríklad pomocou fotovliky získame energiu priamo zo slnka. Tá nám následne umožňuje svietiť, naštartovať tepelné čerpadlo a mnoho ďalších procesov. Technika myslí aj na eko priaznivcov, ktorí uprednostňujú vykurovanie ekologicky. Je možné kúriť napríklad pomocou klasického krbu alebo kotlami na drevo, ktoré uprednostňujú ekologický spôsob vykurovania. Keď sa povie moderná stavba neznamená to, že nemôže byť plne ekologická.


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/0/7/073b19f9-70d4-4431-9f10-0d1be3788d35/multibox.sk/web/clanky/wp-content/themes/betheme-child/includes/content-single.php on line 286
Simona Velflová