Mopy – pomocníci v každej domácnosti

mopy

Mopy patria k pomocníkom, ktorí pomáhajú udržiavať čistotu u všetkých druhov podláh. Vďaka nim sa nenamáhame a nemusíme po kolenačky umývať podlahy. Výber typu mopu závisí od druhu podlahy. Osobitná pozornosť by sa mala venovať jemným povrchom alebo tým, ktoré sú vyrobené z prírodných surovín. V takejto situácii často vzniká otázka, aký mop zvoliť na drevenú podlahu?

mopy

Mopy a ich typy

Pred tým, než si povieme, aké mopy sa hodia pre drevené podlahy, stojí za to zoznámiť sa s typmi mopov. Na trhu nájdeme veľa druhov. Líšia sa nielen výrobcami, značkami, ale aj materiálom a typom hrotu. Dobrý mop na parkety alebo dlažbu by sa mal predovšetkým pohodlne používať a dôkladne zotrieť všetky nečistoty. Rozlišujeme strunové, parné, ploché so žmýkačkou, ploché s rozprašovačom a okrúhle rotačné mopy. Textilná náhrada mopu, ktorá je vhodná na pranie môže byť vyrobená z bavlny, špongie, mikrovlákna alebo so syntetickými vláknami. 

S malou plochou na čistenie sa môžeme rozhodnúť pre štandardné mopy, pásiky alebo ploché mopy. Ak však máme záujem o niečo oveľa lepšie, vďaka čomu sa efektívne a rýchlo zbavíme všetkých špinavých povrchov, potom sa parný mop ukazuje ako dokonalé riešenie.

Po akých mopoch siahnuť u drevených podláh?

U drevených podláh je zvlášť dôležitý správny výber mopu. Ak sa chceme o drevené parkety postarať bezpečným spôsobom, musíme pamätať na to, že dobrý panelový mop sa musí vyznačovať najlepšou suchosťou pri čistení. To znamená, že čím lepšie sa vytlačí handra z vody, tým menšie je riziko negatívneho vplyvu na drevo. 

Pri kúpe mopu odporúčame skontrolovať, ako z neho môžete vytlačiť vodu. V prípade, že hľadáte vhodný mop pre vašu drevenú podlahu, obráťte sa na nás. Vďaka tomu, že sme predajcovia drevených parkiet vieme, čo všetko treba používať, aby sa zachovala ich dlhá životnosť. A to platí aj pre mopy.

Prečítajte si tiež:


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/0/7/073b19f9-70d4-4431-9f10-0d1be3788d35/multibox.sk/web/clanky/wp-content/themes/betheme-child/includes/content-single.php on line 286
Jozef Doliňák