Oprava plochých striech – ktoré ich časti sa najčastejšie opravujú?

oprava plochých striech

Ak je oprava plochých striech správne urobená, je investíciou na dlhé roky. Aby však rekonštrukcia strechy bola efektívna, musí byť realizovaná zo správnych materiálov pri dodržaní všetkých stavebných pravidiel. 

oprava plochých striech

Oprava plochý striech je jednoduchšia

Oprava plochých striech je jednoduchšia, pretože pre šikmé strechy je potrebné vytvoriť konštrukciu, ktorá je prístavbou objektu. Celková oprava plochých striech je vždy založená na nosných stenách, ktoré berú jej váhu. V závislosti od veľkosti strechy sa používajú rôzne typy, ktorých úlohou je zabezpečiť stabilitu celku. Strešný skelet musí byť schopný niesť nielen svoju váhu, ale aj strešný materiál, váhu snehu a ľadu a čoraz častejšie, aj solárne panely. Preto by ste si mali vyberať tvrdé a odolné drevo. 

Ďalším krokom je hydroizoláciazateplenie strechy, ktorá zaručí dostatočnú izoláciu, chrániacu pred horúčavou v lete a pred tepelnými stratami v zime.  Spôsobov jej realizácie je veľa, no bez ohľadu na zvolený spôsob treba činnosť, akou je izolácia plochej strechy vykonať opatrne a kvalitne. 

Finálne kroky pri oprave plochých striech

Základným prvkom strechy je jej krytina. Používa sa mnoho druhov strešných krytín, strešných panelov, škridiel, lepenky, bitúmenových šindľov a kovových strešných škridiel. Každý materiál sa vyznačuje inými vlastnosťami. Krytina by mala by byť tiež správne umiestnená, aby bolo všetko tesné a stabilné. Celok je finalizovaný montážou odkvapov, dotvorením komína a občas montážou okien. Avšak len starostlivé prevedenie, na ktoré sú zamestnaní profesionáli zaručí odolnosť strechy. Čaká vás rekonštrukcia strechy? V tom prípade sa obráťte na nás. Vykonávame činnosti akými sú oprava plochých striech, hydroizolácie stavieb proti tlakovej vode, vlhkosti, prenikaniu radónu z podložia, hydroizolácie striech aj so zateplením, izolácie bazénov, okrasných jazier, montáž klampiarskych prvkov KJG zvody a žľaby. Neváhajte nás kontaktovať.

Prečítajte si tiež:


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/0/7/073b19f9-70d4-4431-9f10-0d1be3788d35/multibox.sk/web/clanky/wp-content/themes/betheme-child/includes/content-single.php on line 286
Jozef Doliňák