Príslušenstvo k bazénom zabezpečujúce ich čistotu

príslušenstvo k bazénom

Príslušenstvo k bazénom slúžiace na čistenie vody je nevyhnutnou súčasťou výbavy každého bazéna. Voda v bazéne používaná dospelými a deťmi musí byť absolútne čistá, pretože len vtedy je kúpanie bezpečné. Vymieňať vodu každý deň je nerentabilné a málokto by si to mohol dovoliť. Ako udržať vodu v bazéne čistú? Prečítate v článku.

príslušenstvo k bazénom

Elektrikou poháňané príslušenstvo k bazénom

Elektricky poháňané príslušenstvo k bazénom napomáhajúce v čistení nazývame filtračné čerpadlá. Prúdom poháňané stroje slúžia na filtráciu a čistenie vody. Vďaka nim sú bazény udržiavané v čistote. Malé, domáce bazény mávajú na povrchu vody umiestnený prístroj, ktorý nasáva vodu do systému. V jeho vnútri sa nachádza prvý filter, ktorého úlohou je zachytiť všetky väčšie nečistoty plávajúce na hladine vody. Potom voda ide do čerpadla, ktoré má ďalší filter.

Je jedno či ide o kopané bazény alebo bazény na povrchu, u každého typu platí, že ak chceme, aby bolo čistenie účinné, čerpadlo by malo byť spustené aspoň 2-3 krát denne.

Chlorácia vody a doplnky čistiaceho príslušenstva k bazénom

Na úpravu vody v bazénoch sa zvyčajne používa chlór pomocou chlórových tabliet. Vďaka použitiu chlóru získa voda modrú farbu a je priehľadná. Chlór zabíja väčšinu zdraviu nebezpečných baktérií. Okrem chlórovania vody poznáme aj ďalšie príslušenstvo k bazénom určené na ich čistenie.

Čistenie bude efektívne, ak k nemu zakomponujeme pravidelné čistenie bazéna pomocou  špeciálnych teleskopických týč so sieťkou, vysávače na dno bazéna, čistiace kefy, sieťky na zachytávanie nečistôt. Efektívnym krokom, ktorý zabraňuje prenikaniu nečistôt do vody je aj zastrešenie bazénov. Ak túžite po vlastnom bazéne, ste na správnom mieste. Zabezpečíme pre vás kopané bazény, bazény do zeme a ich zastrešenie, ale aj príslušenstvo k bazénom. Požiadajte nás o cenovú kalkuláciu.

Prečítajte si tiež:


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/0/7/073b19f9-70d4-4431-9f10-0d1be3788d35/multibox.sk/web/clanky/wp-content/themes/betheme-child/includes/content-single.php on line 286
Jozef Doliňák