Rekonštrukcia domu v meste Bratislava– oplatí sa?

rekonštrukcia

Článok v skratke:

Rekonštrukcia domu alebo bytu realizovaná našimi odborníkmi vždy prebehne na najvyššej úrovni.

Vďaka nám budete vedieť predpokladaný rozsah opráv a ich cenu.

Pracujeme kvalitne a dodržiavame termíny.

rekonštrukcia

Rekonštrukcia starého domu si vyžaduje nemalé finančné náklady. Množstvo potrebných finančných prostriedkov na rekonštrukciu domu závisí najmä od stavu budovy. Ak vás zaujíma, cena za rekonštrukciu panelákového bytu v meste Bratislava , musíte si stavbu pred konečným rozhodnutím o prerábke dôkladne prezrieť. V opačnom prípade sa môže ukázať, že jedna porucha bude viesť k ďalšej a v konečnom dôsledku budú náklady na renováciu úplne nerentabilné.  Mali by ste vopred vedieť aká bude napríklad cena za sadrokartonove stropy alebo aj cena za malovanie fasády domu

Rekonštrukcia starého domu a jej zváženie

Rekonštrukcia a s ňou spojené výdavky je vždy ťažké odhadnúť. S nepredvídanými nákladmi je vždy najlepšie počítať už od začiatku. Pri rekonštrukcii starého domu sa odporúča počítať s finančnou rezervou minimálne 20 %.

Rekonštrukcia starého domu ako každá investícia, má svoje pre a proti. Nepochybne ide o veľkú neznámu, pretože pred rekonštrukciou nikdy neviete odhadnúť, čo objavíte, keď odhalíte konkrétne miesta v budove. Náklady na renováciu závisia od viacerých faktorov, akými sú veľkosť budovy, počet podlaží, technológie výstavby a zložitosť konštrukcie. 

Prerábka starého domu – rozsah prác

Pred tým, než sa rozhodnete pre rekonštrukciu odporúčame obhliadku domu zveriť profesionálovi, ktorý sa v stavebníctve vyzná a vie odhadnúť rozsah prác. Niektoré prvky vyžadujúce rekonštrukciu budú drahšie ako iné, preto sa oplatí pozrieť sa na ne bližšie.

Jedným z takýchto prvkov je nosná konštrukcia budovy. Mali by ste sa pozrieť na to, z akého materiálu sú steny budovy vyrobené či tam nie sú praskliny alebo poškodenia, vlhkosť, plesne, alebo  huby. Vo veľmi starých domoch sú steny dôvodom úplnej demolácie budovy, a preto je také dôležité kontrolovať ich kvalitu. Druhým kritickým bodom je strecha. Tá si môže vyžadovať iba výmenu krytiny alebo komplexnú výmenu krovu a krytiny. Vtedy sa rekonštrukcia a náklady na ňu značne navýšia. Ďalšími prvkami, ktorých prerábku treba zvážiť sú inštalácie, okná, interiér a mnoho ďalšieho. Zverte rekonštrukciu do rúk odborníkov, zverte ju nám. Postaráme o to, aby rekonštrukcia domu alebo rekonštrukcia bytového jadra v paneláku prebehla poriadne, profesionálne a bez zbytočných cenových navýšení. naša činnosť zahŕňa montáž sadrokartónu namontujeme nový sadrokartón, obnovíme kúpeľne či staré omietky, ktoré potrebujú nielen maľovanie. Stačí, keď sa nám ozvete a po obhliadke sa na všetkom dohodneme.

Prečítajte si tiež:


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/0/7/073b19f9-70d4-4431-9f10-0d1be3788d35/multibox.sk/web/clanky/wp-content/themes/betheme-child/includes/content-single.php on line 286
Jozef Doliňák