Rezačka na dlažbu – zariadenie uľahčujúce rezanie dlaždíc

rezačka na dlažbu

Rezačka na dlažbu sa delí na dva základné typy: ručná rezačka a elektrická rezačka. Každý typ má svoje výhody a nevýhody, ale najčastejšie sa dajú použiť zameniteľne, napríklad pri náhlom výpadku prúdu na stavbe možno rezať ručným náradím. Prečítajte si o rezačkách niečo viac.

rezačka na dlažbu

Ručná rezačka na dlažbu

Najväčšou výhodou ručných rezačiek je ich vysoká odolnosť a obsluha bez nutnosti pripojenia do elektrickej zásuvky. Vďaka ľahšej konštrukcii sa ľahko premiestňujú. Nevýhodou ručných nástrojov na rezanie dlaždíc je ich nízka účinnosť v prípade veľmi tvrdých materiálov. Preto ich nevyužijete pri rezaní mramoru alebo kameniny. Preto sa ručná rezačka používa predovšetkým na rezanie glazovaných a neglazovaných dlaždíc.

Každá ručná rezačka pozostáva zo sady, ktorá obsahuje sklenársky nôž alebo obkladačské pero, kliešte na obklady, volfrámový pilník a uhlovú brúsku. Veľmi obľúbené sú ručné rezačky dlaždíc (tzv. gilotíny), vybavené malou pracovnou doskou a rezacím kolieskom. 

Použitie elektrickej rezačky na dlažbu

Elektrická rezačka na dlažbu bude správnou voľbou všade tam, kde je potrebné rezanie aj tvrdších materiálov. Takáto rezačka je neuveriteľne funkčná a umožňuje presné spracovanie všetkých typov dlaždíc. Rezačka je vybavená vlastným pohonom a špeciálnym rezným kotúčom. Zabezpečuje vysokú presnosť obrábania za predpokladu, že sa použije len ostrý a správne zvolený rezný kotúč. 

Elektrické rezačky na obklad a dlažbu ponúkajú možnosť suchého a mokrého rezania. Mokré rezanie je veľmi obľúbené a funguje na princípe, kedy voda ochladzuje rezný kotúč, priebežne odstraňuje vzniknutý oter a znižuje prašnosť rezaním. Mokré rezanie vďaka chladeniu vodou predlžuje životnosť rezného nástroja. Príďte si k nám vybrať rezačku, ktorá vám vyhovuje. Jedine u nás nájdete všetko potrebné náradie pre obkladačov. Stačí nás navštíviť.

Prečítajte si tiež:


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/0/7/073b19f9-70d4-4431-9f10-0d1be3788d35/multibox.sk/web/clanky/wp-content/themes/betheme-child/includes/content-single.php on line 286
Jozef Doliňák