SEO kontrola – prečo je dôležitá SEO kontrola a SEO analýza webu?

SEO kontrola

SEO kontrola je jedným z najdôležitejších krokov, ktorý je potrebné vykonať pre správne fungovanie vášho webu a pre správne zobrazovanie sa vo vyhľadávaní. Ak sa aj vášmu webu stáva, že ho vo vyhľadávaní pravidelne prevyšuje konkurencia, pravdepodobne niečo nie je v poriadku. Kvalitná SEO kontrola vám pomôže odhaliť miesta, ktoré potrebujú vylepšiť či miesta, ktoré nefungujú správne alebo sú zle nastavené.

SEO kontrola

SEO kontrola – základom je dobrá analýza vášho webu

SEO kontrola odhalí stav vášho webu. Pomôže vám lepšie vidieť skryté príležitosti a odhalí možné nedostatky či chyby. Vo vyhľadávaní je dôležité sa zobrazovať na popredných miestach. Na prvých miestach sa zobrazujú weby, ktoré sú podľa Google najrelevantnejšie. Nezáleží len na tom či platíte veľa za konkrétne kľúčové slovo. Google chce svojim používateľom ponúknuť čo najlepší výsledok pre to, čo práve na internete vyhľadávajú. Google aj iné vyhľadávače preto weby hodnotia na základe niekoľkých faktorov.

SEO kontrola alebo SEO analýza vám pomôžu zistiť, či niečo robíte zle alebo odhaliť miesta, na ktorých je potrebné popracovať prípadne ich prenastaviť – s tým vám pomôžu aj nástroje na analýzu vášho webu. Vďaka SEO kontrole zistíte, či sú konkurenčné weby pre vyhľadávače relevantnejšie a odhalíte prečo. Jedným z najčastejších problémov, prečo je web hodnotený ako menej relevantný, je nesprávne nastavený SEO audit alebo nedostatočné nastavenie SEO služieb. V mnohých prípadoch chýbajú kvalitné SEO texty a SEO články na webe alebo sa zabúda na dobrý SEO blog. Vyhľadávače hodnotia weby podľa relevantnosti, čím väčšiu aktivitu z vašej strany uvidia, tým máte väčšiu šancu byť vyhodnotení ako kvalitný a relevantný web.

Čo môžete očakávať od SEO kontroly?

SEO kontrola je krokom, ktorý je vhodné vykonať hneď ako prvý pokiaľ sa snažíte o zlepšenie pozície vo vyhľadávaní alebo nastavujete SEO. Ak sa pýtate – ako zlepšiť SEO, tak SEO analýzu nemôžete preskočiť. Prvým krokom k úspechu a pochopeniu SEO je dobrá analýza a tým druhým SEO optimalizácia na mieru.

SEO kontrola pritom mapuje viaceré parametre webu. Sústredí sa na niekoľko oblastí, ako napríklad na technickú stránku webu – technické SEO a obsahovú stránku – obsahové SEO, ako aj na dôležitý on-page a off-page. Taktiež kontroluje spätné odkazy a nezabúda ani na UX/UI analýzu a samozrejme nevynecháva pre organické vyhľadávanie kľúčovú – indexáciu webovej stránky. O SEO kontrolu je možné sa pokúsiť svojpomocne, pomôžu vám k tomu rôzne internetové nástroje a programy či SEO návody a SEO rady online. Obrátiť sa môžete aj na špecialistov, ktorí vedia ako na SEO, poskytujú SEO služby a  postarajú sa o SEO kontrolu na mieru vášho webu aj o kompletnú SEO kampaň pre vaše podnikanie.


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/0/7/073b19f9-70d4-4431-9f10-0d1be3788d35/multibox.sk/web/clanky/wp-content/themes/betheme-child/includes/content-single.php on line 286
Simona Velflová