Trapézové plechy – postup pri ich montáži

trapézové plechy

Trapézové plechy patria k obľúbenému druhu krytiny na strechy. Možno sa zdá, že montáž trapézového plechu je nekomplikovaná a jednoduchá operácia, opak je pravdou. Strecha musí byť úplne vzduchotesná a zároveň vzdušná. Trapézové plechy sa musia montovať tak, aby aj strecha mohla efektívne „fungovať“. Prečítajte si základné pravidlá montáže.

trapézové plechy

Trapézové plechy a príprava montáže

Pred tým, než začneme montáž strechy je potrebné vedieť, aké množstvo materiálu budeme potrebovať. Následne je potrebné skontrolovať či je strecha rovná. Drobné odchýlky je nutné opraviť úpravou štítovej dosky alebo doplnením dištančných podložiek. Taktiež je potrebné vymeniť poškodené prvky krovu za nové.

Ďalšou fázou pred tým, než začneme upevňovať trapézové plechy je aplikácia izolácie, teda počiatočnej strešnej fólie. Keď je na svojom mieste, nasleduje konštrukcia nosného roštu pod trapézové plechy. Pred položením trapézových plechov musia byť nainštalované prvky ako odkvapové lemovanie, odkvapové háky a mriežky zakrývajúce prívod vzduchu pod krytom. Takýto postup platí pre všetky strešné krytiny a ich montáž.

Pokládka trapézových plechov

Trapézové plechy sa prekryjú a pripevnia k latám pomocou špeciálnych skrutiek. Po pokládke plechu prichádza na rad montáž prvkov, ktoré zlepšujú funkčnosť strechy a iba vďaka nim bude strešná krytina a jej pokládka kompletná. Ide o snehové zábrany alebo lavičky, kominárske lavičky, vetracie komíny a bleskozvody.

Takto usporiadaná strecha z trapézového plechu si zachová všetky svoje vlastnosti po mnoho rokov a zabezpečí atraktívny vzhľad a funkčnosť. Ak hľadáte firmu, ktorej chcete zveriť realizáciu pokrytia strechy, obráťte sa na nás. Venujeme sa konštrukcii striech, montáži rôznych druhov strešných krytín – napr. trapézové plechy, škridla a montáži doplnkov v tej najvyššej kvalite.

Prečítajte si tiež:


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/0/7/073b19f9-70d4-4431-9f10-0d1be3788d35/multibox.sk/web/clanky/wp-content/themes/betheme-child/includes/content-single.php on line 286
Jozef Doliňák