VZV – čo všetko potrebujete na jeho obsluhu?

VZV

VZV je skratkou pre vysokozdvižné vozíky. Vysokozdvižné vozíky sú základným vybavením v mnohých priemyselných odvetviach. Sú to tak technicky konštruované stroje, aby umožňovali efektívnu prepravu ťažkých nákladov. Ak chcete vysokozdvižný vozík používať sami, musíte mať príslušnú kvalifikáciu. Akú? Dočítate sa v článku.

VZV

VZV a jeho obsluhovateľ

Človek obsluhujúci vysokozdvižný vozík bez príslušných znalostí by mohol predstavovať veľkú hrozbu nielen pre seba, ale aj pre ostatných. VZV patrí do sekcie – manipulačná technika a už zo samotného názvu vyplýva, že jeho obsluha si žiada náležité znalosti.

Zamestnávateľ nesmie povoliť prácu s vysokozdvižným vozíkom osobe, ktorá nemá príslušnú kvalifikáciu. Existuje množstvo požiadaviek, ktoré musí človek, ktorý sa chce stať operátorom vysokozdvižného vozíka, splniť. V prvom rade musí mať obsluhovateľ VZV potrebnú certifikáciu a školenia. Tie obvykle zabezpečuje predajca VZV. Školenia je potrebné absolvovať raz za 12 mesiacov a aktualizačnú odbornú prípravu je potrebné absolvovať každých 5 rokov. Obsluha VZV musí presiahnuť vek 18 rokov a musí mať lekárom potvrdenú spôsobilosť na obsluhu VZV.

Školenia potrebné na obsluhu VZV

Zaujímavosťou je, že pokiaľ máte vykonané potrebné školenia na obsluhu VZV, ste spôsobilý na výkon tohto povolania aj vtedy, keď nie ste držiteľom vodičského preukazu.

Školenia ponúkajú osvojenie si nielen teoretických, ale aj praktických vedomostí. Teória obsluhovateľa VZV pripraví na to, aby poznal konštrukciu VZV, ich komponenty a vedel vykonať základný servis vysokozdvižných vozíkov. Kvalitný VZV pre vás zabezpečíme my. V našej ponuke nájdete predaj vysokozdvižných vozíkov a manipulačnej techniky, prenájom vysokozdvižných vozíkov a manipulačnej techniky a profesionálny servis vysokozdvižných vozíkov a manipulačnej techniky. V prípade potreby nás kontaktujte.

Prečítajte si tiež:


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/0/7/073b19f9-70d4-4431-9f10-0d1be3788d35/multibox.sk/web/clanky/wp-content/themes/betheme-child/includes/content-single.php on line 286
Jozef Doliňák