Zateplenie terasy pomocou plachty

zateplenie terasy

Zateplenie terasy je veľmi dôležité, nakoľko umožňuje majiteľom posedenie na terase aj počas chladnejších dní. Okrem ohrevu terasy je častou voľbou aj inštalácia plachty. Plachty na terasy efektívne chránia pred chladom, ale využijete ich aj počas leta. Aká terasová plachta bude pre vašu terasu alebo altánok ideálna? Ktoré materiály budú dobre fungovať v rôznych poveternostných podmienkach?

zateplenie terasy

Zateplenie terasy – zvýšenie komfortu

Zateplenie terasy pomocou plachty je skvelý nápad, zvlášť, ak je pre vás dôležitá pružnosť a odolnosť použitého materiálu. Krycie plachty poskytujú ochranu pred vetrom, dažďom a tiež znižujú vplyv negatívnych teplôt. Takéto zateplenie terasy nielen zabezpečí priestor, ale vďaka nemu sa nemusíte obávať meniacich sa poveternostných podmienok a dokonca môžete terasu využívať celoročne v príjemných podmienkach a v komfortnej atmosfére.

Plachty na terasy a plachty na altánky by mali byť odolné a pružné. Väčšinou sú vyrábané z rovnakého materiálu, aký sa používa na autoplachty pre nákladné autá. Najčastejšími materiálmi pre výrobu plachiet sú priehľadné fólie, PVC materiály a polyesterové tkaniny. Priehľadné fólie sú odolné voči mrazu do -30 stupňov. Na ich výrobu sa nepoužívajú škodlivé ftaláty. Takáto plachta zaisťuje dostatočnú priehľadnosť terasy, bez odoberania cenného denného svetla. PVC materiály sú100 % vodeodolné a polyesterové tkaniny  sú ľahké s prídavkom PU alebo PVC.

Výhody zateplenia terasy plachtami

Zateplenie terasy plachtou má veľa výhod. V prvom rade je plachta ochranný prvok dreva terasy či altánku. Týmto spôsobom chráni konštrukciu pred negatívnym vplyvom poveternostných podmienok. Okrem toho obmedzuje prístup vlhkosti a nízkych teplôt, ktoré urýchľujú degradáciu dreva. 

Plachta na terasu je voľbou, ktorá chráni aj pred UV žiarením. Hľadáte firmu, ktorá vám pripraví kryt na terasu v tej najlepšej kvalite? Kontaktujte nás. Zabezpečíme pre vás kvalitne vyrobené autoplachty, plachty na konštrukcie i plachtové zateplenia a steny, ktoré využijete v priemysle aj u vás doma.

Prečítajte si tiež:


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/0/7/073b19f9-70d4-4431-9f10-0d1be3788d35/multibox.sk/web/clanky/wp-content/themes/betheme-child/includes/content-single.php on line 286
Jozef Doliňák