Streetwear – módny štýl vhodný nielen pre mladých

Streetwear

Streetwear predstavuje obrovskú nekonvenčnosť v obliekaní. Móda niekedy zdvorilá a utlmená, takmer na hranici formalít, inokedy voľná alebo agresívna. Raz sa unáša rockovým smerom a potom zmení pozornosť na hip-hop alebo športový charakter. Štýl milovaný svetovými metropolami Milána, Londýna či Paríža. To všetko je streetwear alebo street style.

Streetwear

Dizajnérmi streetwear sú obyčajní ľudia

Streetwear na rozdiel od mnohých módnych trendov, nevznikol v mysli žiadneho z veľkých dizajnérov či módnych domov. Naopak, vytvorili ho obyčajní ľudia a z ich stylingu sa inšpirujú najznámejší predstavitelia módneho sveta. A práve to robí tento štýl jedinečným, obľúbeným a autentickým.

Keďže street style čerpá inšpiráciu z verejného priestoru, ktorý sa neustále mení, nikdy nebude nudiť. Spája jedinečnosť a najnovšie trendy. Streetwear však nie je len estetika, ale aj životná filozofia. Stavia na porušovaní zásad svetovej módy, prostredníctvom kombinácií odvážnych kúskov, farieb, vzorov, všadeprítomných šiltoviek, čiapok a tenisiek. Je manifestom slobody a pomocou pri vyjadrovaní sa prostredníctvom individuálneho štýlu.

So Streetwear -om čakajte všetko, len nie nudu

Tie najlepšie outfity so štýlom streetwear možno spoločne ohraničiť filozofiou, ktorá je založená na troch hlavných bodoch, a to sloboda sebavyjadrenia, tvorivosť a pohodlie.

Tento pouličný štýl vznikol ako druh protestu proti elitárstvu a autoritárstvu haute couture módy. Nezáleží na tom, aký štýl, materiál alebo farba sa ponúka túto sezónu. Môžete si slobodne vybrať, čo znamená, že môžete nosiť, čo chcete, a to je sloboda sebavyjadrenia. Tvorivosť v rámci streetwear môže byť všetko, len nie nuda! Čím zaujímavejší a neuveriteľnejší je vzhľad, tým väčšia je šanca, že budete viac “street” a cool. Pohodlie, aké ponúka oblečenie tohto štýlu je zvyčajne praktické a malo by byť teplé a pohodlné. Preto vrstvite a klaďte dôraz na priestranné tašky, batohy, čiapky, šály a kvalitné topánky. Z pouličnej módy tiež nikdy nezmiznú džínsy, kárované flanelové košele a pletené svetre, čo je skvelou správou pre udržateľnú módu.

Streetwear je nositeľný všetkými

Mladí ľudia ho milujú, no je to štýl pre každého, kto na dennej báze oceňuje pohodlie a športový vzhľad. Nikoho preto neprekvapia 40-nici, ktorí defilujú v teniskách, džínsoch a oversize tričkách s obrovským logom značky. Tento štýl je obľúbeným aj u moletiek, pretože umožňuje ukázať svoju individualitu v oblečení bez ohľadu na váhu a zabehnuté pravidlá a hranice. Bez ohľadu na to, akou vekovou a váhovou kategóriou ste a ako vyzeráte, za správnu odpoveď v obliekaní sa bude považovať to, čo zodpovedá vašim pocitom.


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/0/7/073b19f9-70d4-4431-9f10-0d1be3788d35/multibox.sk/web/clanky/wp-content/themes/betheme-child/includes/content-single.php on line 286
Simona Velflová